Udgivet i Dine Indretnings-Artikler

10 ting der gør haven endnu bedre denne sommer

Af Højbedsramme.dk

Skal haven gøres sommerklar? Det er aldrig for sent at komme i gang med sommerprojekterne! Hvis du gerne vil gøre haven klar til de lyse nætter og varme eftermiddage, så har vi nogle gode tips til dig her. 

Det kan godt føles uoverskueligt at komme i gang med de helt store haveprojekter, derfor vil vi i denne artikel introducere dig for nogle nemme tricks, som hverken kræver masser af arbejde eller penge. 

1. Gør haven ren

Fej nedfaldne blade sammen, fjern gamle grene og tøm potteplanterne. Er der efterladenskaber fra sidste sommers havearbejde, så få ryddet op og smidt ud. Fjern gamle planter, visne blomster og tørt muldjord, som ikke længere ser flot ud. Det er sjældent at alt det grønne overlever vinterens hårde og kolde dage. Derfor kan du godt regne med, at skulle så og plante igen for at skabe liv i haven.

Hvis du har en terrasse eller lille stensti, så sørg for at få vasket den grundigt for skidt og ukrudt. Hvis der er vokset alger frem, så sørg for at få dem fjernet med algerens. Algebelægninger ser ikke særlig pæne ud, og så er de også rimelig farlige at gå på, fordi de bliver utrolig glatte. 

2. Få styr på græsplænen

Næste skridt er at få tæmmet det vilde græs. Din have kommer hurtig til at se tilgroet og rodet ud, hvis ikke du får ordnet din plæne. Det betyder naturligvis at få slået græsset, hvis det vokser sig alt for vildt, men det handler også om at fjerne mos, grene, blade og ukrudt, som har det med at vokse frem i løbet af de koldere måneder. 

3. Beskær træer og hække

Giv dine buske og træer en grundig klipning, så vilde grene ikke rager ud til højre og venstre. Hvis du har mange buske og træer i haven, så kan de godt komme til at skygge for meget for solen, hvilket gør haven lidt for "huleagtig". Så vær ikke bleg for at skære grundigt til hist og her, så du får åbnet haven op. Lad lyset trænge ind i din have, så er det også meget nemmere at få liv i planter og blomster.

4. Køb nye hynder til havemøblerne

Trænger havemøblerne til lidt nyt liv? Du behøver ikke nødvendigvis købe nye havemøbler, (medmindre de er ved at falde fra hinanden) du kan nøjes med at skifte hynderne ud med nogle mere moderne af slagsen, som kan shine sommerhaven op. 

Du kan finde havehynder i stort set alle bolighuse og interiørforretninger. Det er en langt billigere og nemmere løsning til forskel for at skulle skifte ud i hele havesættet.

5. Mal dine havemøbler

Udover nye hynder så kan du også male dine havemøbler, så de ser nye og friske ud. Hvis de er lavet i træ, så kan du anskaffe dig noget hvid træmaling og give dem et ekstra godt lag. Husk at kig efter vandfast maling, som kan holde til udeklimaet. 

Hvis du gerne vil have, at møblerne bevarer deres flotte træfarve, så kan du give dem en grundig træbehandling. Gammelt træ kan komme til at se slidt og gråt ud, men det kan der hurtigt gøres noget ved. Du kan både give det en træbehandling, slibe eller lakere det, så det ser fint ud igen. 

6. Gå i blomsterbedet

Du behøver ikke være ekspert i flora og fauna for at kunne anlægge et blomsterbed. Skab lidt ekstra plads ude i kanten af haven, læg noget blomstermuld og afgræns med nogle flotte sten. Du kan købe nemme blomsterfrø, som vokser super hurtig og bliver til flotte og farverige planter. Så skal du bare sørge for at holde dem i live med vand og gødning, så dit blomsterbed forbliver flot. 

7. Lys og lamper

Hvis du gerne vil sidde ude i haven efter solen er gået ned, så har du brug for noget hyggebelysning. Du kan for eksempel sætte havefakler op ude i kanten af haven, eller pynte buske og træer med fine lyskæder, så du kan sidde og nyde din have selv i de sene aftentimer.

8. Køb nogle sjove havespil

Hvad kunne gøre sommerhaven endnu bedre? Hvorfor ikke investere i nogle sjove havespil, som du og vennerne eller familien kan samles om? Det kunne for eksempel være kongespil, kroket, haveskak eller stigegolf. Havespil kræver selvfølgelig, at du har rigeligt med plads ude i haven. 

9. Arranger et bålsted

Vil du skabe et hyggeligt sted i haven, hvor man kan sidde og nyde en stille stund foran flammerne? Du kan bygge dit eget lille bålsted eller købe et simpelt bålfad, som kan stå ude i haven. Med et hyggeligt lille bålsted kan man også riste skumfiduser, pølser, snobrød og andet skønt bålmad.

10. Styr på haveredskaberne

Har du alle de nødvendige haveredskaber derhjemme, eller låner du hele tiden af naboen? Det kan være, at du skal ud og have en ny rive eller buskrydder i dit lokale byggemarkedet, så du er klar til at gøre have flot til sommer. En pæn have kræver vedligeholdelse, derfor er det en god ide at have de rette redskaber lige ved hånden. 

Find det du mangler på højbedsramme.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 5 produkter fra mere end 4 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 6 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 09:00:32.

5
Produkter
4
Forhandlere
6
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.